Projektet Woody Guthrie


This land was made
for you and me

- Woody Guthrie -


 
Artisterna + lyssna 30 sek på låt från CD
 
Mikael Christian Wiehe, född 10 april 1946 i Stockholm, är en svensk musiker, sångare, textförfattare och kompositör. Wiehes texter, inspirerade av bland andra Bob Dylan, kan uppdelas i politiska och personliga. De politiska präglas av vänsterextrem retorik. Wiehe var en förgrundsfigur för den svenska vänsterinriktade musikrörelsen under 1970-talet. Han var nära vän till och spelade ofta tillsammans med Björn Afzelius. De hade bland annat rockgruppen Hoola Bandoola Band tillsammans, en av de främsta svenska progg-grupperna.
Läs mer här ...

Det här är ditt land (This Land Is Your Land)
    Mikael Wiehe


 
Louise Wanselius är en Göteborgsbaserad sångerska och låtskrivare med en enastående förmåga att fånga sin publik, vare sig det sker på ett bröllop i Toscana eller på en festivalscen i Quebec! Ensam eller tillsammans med olika musiker framträder hon med ...
Läs mer här ...

I hear you sing again
    Louise Wanselius


 
Ida & Louise
"Duons musik rör sig fritt och uttrycksfullt genom många genrer, med klezmerns smittande gråtfyllda skratt blandat med tango, östeuropeiska toner och jazz, och det hela kryddat med nordiska toner."
Per Dyrholm, Rootszone (DK)

Läs mer här ...

Gypsy Dave
    Ida & Louise 
Serve You Right To Suffer
Blues med rötter från landet snarare än storstaden. Tungt och blått med skönt gung.
Läs mer här ...

Vigilante man
    Serve You Right To Suffer


 
Sanna Hogman
Texter som fångar och berör, levande melodier som inte sällan närmar sig både jazzen och folkmusiken. Sanna Hogman har spelat på många av landets scener och visfestivaler men även verkat på Stadsteaterns stora scen i Göteborg som sångerska i föreställningen En helt god kvinna – regisserad av Carolina Frände

Läs mer här ...

Hobo's lullaby
    Sanna Hogman 
Gunnar Källström & De praktiska husgeråden
Här kan du lyssna på den Källströmska musiken, stifta bekantskap med De praktiska husgeråden och Fridens liljer, läsa bloggen om allt mellan faster Bertas lingonbravader till dagsaktuella kommentarer om världsläget, boka artisten och mycket mer… Känn dig som hemma hos Gunnar Källström!

Välkommen för tjyven, välkommen!

Läs mer här ...

I ain't got no home
    Gunnar Källström 
Keith Deling
Prisad visartist med bred repertoar.
Keith Deling är en visartist, låtskrivare och gitarrist med brokig musikalisk bakgrund, bred repertoar och Evert Taubes visor som specialitet.

Läs mer här ...

Hard travelin'
    Keith Deling 
TETRA består av fyra sångerskor från Göteborg med samma lust att dela sånger med varandra. Alla har de mångårig erfarenhet av att sjunga musik från olika folkmusikaliska traditioner. Möt arabisk och grekisk ornamenterad sångstil, Haitipuls och nordiskt gung. Allt i TETRA:s egna arrangemang, som bygger på rytmiska vokalkomp, olika röstklanger och slagverk.
Läs mer här ...

I'll Eat You, I'll Drink You
    Tetra


 
Majornas 3dje rote
Folkmusik med rötter som sträcker sig ut till skotska reels, låtar i vistradition och ibland nalkas Bob Dylan!

Majornas 3dje Rote har i sin nuvarande form funnits sen 1986. Namnet hittades på ett anslag i en portgång på Krukmakaregatan i Majorna. På skylten stod att kvarteret låg i "Majornas 3dje Rote".

Läs mer här ...

Rätt Dialekt
    Majornas 3dje Rote; Tomas Van Brömssen  
Harald Svensson - prisad jazzpianist och kompositör som turnerat internationellt, spelat in ett trettiotal skivor och valdes till 1998 års Jazz i Sverige-artist.
Läs mer här ...

Marianne Holmboe är ursprungligen från Norge, men har bott i Sverige i många år. Hon har varit verksam som sångerska i Göteborgs musikliv under lång tid och i många olika musikaliska traditioner
Läs mer här ...

All You Fascists Bound To Lose
    Harald Svensson; Marianne Holmboe 

 
Ulf Dageby är en svenska musiker som varit med i banden Nynningen och rockgruppen Nationalteatern. Han har även gjort solokarriär och skrivit mycket filmmusik. Han är en av artisterna som är med i Så mycket bättre 2013.

Läs mer här ...

Plane wreck at Los Gatos (Deportee)
    Ulf Dageby
  
Leo Skäggmansson
Nyskrivet på gammalt vis med anor från tanter och gubbar i det kolbrytande Amerikat såväl som Nordens djupa skogar.
På sin debut-EP ”Songs from the attic” berättar Leo om viljan att ge sig av och lämna gamla mönster bakom sig.

Läs mer här ...

So long it's been good to know yuh
    Leo Skäggmansson

  


 
Lucas Stark
Visartist med stor bredd. Pricksäkra tolkningar och egna låtar med humor, om än något svart.

Under åren har han spelat för en bred och varierande publik; från barnprogram för de allra minsta, konserter och spelningar för ungdomar och vuxna till spelningar för seniorer. Lucas har belönats med Taubestipendiet, Ulf-Peder Olrog-stipediet, Segerstipendiet, konstnärsnämndens arbetsstipendium och blev 2009 invald som ledamot av den Svenska Visakademien.
Läs mer här ...

Goin´Down The Road Feeling Bad
    Lucas Stark


 

 
Jenny Almsenius
Sångerskan och munspelerskan Jenny Almsenius har turnerat ofta och mycket de senaste åren. Trots att hon fortfarande är okänd för många växer sig hennes namn allt större på vis- och bluesscenerna i både Sverige och Norge. Med sin starka scennärvaro, klara röst och personliga låttexter har Jenny mottagit stående ovationer på bland annat Visfestivalen i Västervik och Göteborgs Kulturkalas och hon lovordas av kritikerna

Läs mer här ...

Bed on the floor
    Jenny Almsenius